Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Позив да се Дан Републике Српске прослави у миру и достојанствено

| Бања Лука | Четвртак, 05. јануар 2017.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске поводом прославе 09. јануара, Дана Републике Српске предузима појачане мјере безбједности у циљу одржавања повољног стања безбједности у предстојећем периоду.

Позивамо све грађане Републике Српске да Дан Републике Српске прославе у миру и достојанствено.

Грађани који буду жељели да прате свечани дефиле који ће у понедјељак, 09. јануара 2017. године бити одржан у Бањалуци савјетујемо да поштују наредбе полицијских службеника на терену, те да са собом не носе пиротехничка средства и друге опасне предмете, јер ће им бити одузети.

Савјет грађанима је да због лакшег кретања и избјегавања стварања гужви, са собом не носе руксаке и торбе, те да свакако уз себе имају неки идентификациони документ.

Истовремено, представници медијских кућа који су се акредитовали за праћење свих догађаја који се организују поводом прославе Дана Републике 09. јануара у Бањалуци треба да на себи имају јасно истакнуту акредитацију. Без акредитације неће моћи ући у Спортску дворану „Борик“. Представници медија су такође дужни да поштују наредбе полицијских службеника на терену.

Представнике медијских кућа, друге субјекте, као и грађане подсјећамо да је у циљу безбједности учесника, 09. јануара на подручју града Бањалука забрањена употреба дронова.