Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Похвале

Жалбе

на рад полицијског службеника


← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Акција „Појачане контроле возача мотоцикла, лаких мотоцикла, мопеда и бицикла“ на подручју Полицијске управе Градишка

| Градишка | Понедељак, 19. јун 2017.

С циљем побољшања стања у области безбједности саобраћаја, посебно безбједности возача мотоцикла, лаких мотоцикла, мопеда и бицикла на подручју Полицијске управе Градишка, дана 13. и 15.06.2017. године, реализована је акција „Појачане контроле возача мотоцикла, лаких мотоцикла, мопеда и бицикла“.

У овој акцији контролисано је 45 возача мотоцикла, лаких мотоцикла, мопеда и бицикла, од чега је 8 возача санкционисано због управљања без положене категорије, 21 возач санкционисан је због управљања без заштитне кациге, а 4 возача мотоцикла, лаких мотоцикла и мопеда затечено је без регистрације.

Сви учиниоци прекршаја су санкционисани и број издатих прекршајних налога за учињене прекршаје је 22, а број поднешених захтјева за покретање прекршајног поступка је 3.

Полицијска управа Градишка, наставиће са сличним активностима и у наредном периоду, а све са циљем подизања свијести о безбједности свих учесника у саобраћају. Апелујемо на све грађане да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ како би властиту сигурност и сигурност других грађана подигли на што већи ниво.