Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Похвале

Жалбе

на рад полицијског службеника


← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током викенда возачима изречено 40 заштитних мјера забране управљања возилом

| Приједор | Понедељак, 19. јун 2017.

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор, током протеклог викенда, реализовали су регионалну акцију „Појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на учествовање у саобраћају под утицајем алкохола.

У току акције укупно је контролисано 395 учесника у саобраћају, а санкције су изречене за 142 учесника или 35,94% контролисаних. Укупно је алкотестирано 313 возача од којих су 63 возача или 20,13 %, санкционисана због управљања возилом под утицајем алкохола. Према 10 возача, због утврђене концентрације алкохола у организму преко 1,5 г/кг, примјењена је мјера задржавања до отрежњења у полицијским станицама у трајању до 12 часова.

Возачима зетеченим под утицајем алкохола у саобраћају изречено је 40 заштиних мјера забране управљања возилима, од чега је 10 заштитних мјера у трајању од два мјесеца.

Поред наведене акције у периоду 08.06. до 18.06.2017. године на путној мрежи на подручју Полицијске управе Приједор извршена је појачана контрола учесника у саобраћају аутоматским мјерењем прекорачења дозвољене брзине помоћу радарског система „DUAL“. Приликом контроле радарски уређај је регистровао пролазак 15839 возила од којих је 698 или 4,40 % починило прекршај прекорачења дозвољене брзине кретања. У 285 случајева или 40,83 % укупног броја утврђених прекршаја, ради се о тежим прекршајима за које је предвиђено изрицање заштитне мјере забране управљања моторним возилом и то за 179 прекршаја забрана у трајању од једног мјесеца, а за 106 прекршаја забрана у трајању од два мјесеца.

Полицијска управа Приједор апелује на возаче моторних возила да приликом учествовања у саобраћају поштују саобраћајна правила и прописе, посебно правила која се односе на ограничење брзине кретања возила и забрану управљања возилима под утицајем недозвољене концентрације алкохола у организму. Полицијски службеници Полицијске управе Приједор у наредном периоду наставиће са континуираним активностима усмјереним на контролу ових али и осталих прекршаја из области безбједности саобраћаја.