Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Акцијом „Уплатница“ расвјетљена три кривична дјела

| Приједор | Понедељак, 17. јул 2017.

Полицијски службеници Сектора криминалистичке полиције ПУ Приједор, у наставку акције кодног назива „Уплатница“, дана 13.07.2017. године, Окружном јавном тужилаштву Приједор, поднијели су извјештај против лица А.В. из Приједора, због постојања основа сумње да је починило кривична дјела „Проневјера“, „Послуга“ и „Фалсификовање или уништавање службене исправе“.

            Током криминалистичке обраде утврђено је да је лице А.В., запослено у пословној јединици банке у Приједору, од клијената запримало новац за уплату накнада за регистрацију моторних возила, уплатнице овјеравало печатом банке, а наведени новац није предавало на рачун јавних прихода, већ је исти задржавало за себе. Овјерене уплатнице осумњичено лице је враћало клијентима, иако уплате нису биле реализоване, а који су уплатнице даље користили приликом регистрације возила. 

            По наведеним уплатницама осумњичено лице је накнадно извршило дио уплата, док је дио новца задржало, прибављајући противправну имовинску корист у износу од 2.417,30 КМ, за који износ је уједно оштећен буџет РС.