Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

За мање од два часа на подручју Полицијске управе Бијељина забиљежена три пожара

| Бијељина | Петак, 11. август 2017.

Обзиром да су изузетно високе темтературе Полицијска управа Бијељина још једном апелује  и моли своје грађане да не врше спаљивање корова као и да не остављају  неугашену ватру без надзора.
На подручју Полицијске управе Бијељина, 10. августа 2017. године евидентирана су три пожара, у којима на срећу није било људских жртава.
Полицијска станица Пелагићево, 10.08.2017. године око 16,15 часова,  запримила је пријаву да jeна локалном путу ТурићЧендићи, засеок Водице,запаљено ниско растиње и да се шири према житарицама.По пријави упућена патрола полиције. Упозната Ватрогасна јединице Пелагићево којa je локализовала пожар. Након угашеног пожара у којем је изгорило ниског растиње на површини од око 20.000 метара квадратних, утврђено је да је изгорила и ловачка чека. О свему обавјештено надлежно тужилаштво.
Истог дана у  17,10 часова у Полицијску станицу  Лопаре пријављено је,  да је лице из Пипера приликом паљења стрника и траве на својој њиви изазвао пожар односно ватра се почела неконтролисано ширити на сусједне њиве и воћњаке. Ватрогасна јединица Лопаре локализовала пожар. Обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бијељина.
Надаље, Полицијској станци Шамац 10.08.2017. године у
17,45 часова,пријављено је да је у кругу фабрике намјештаја у Шамцу дошло до пожара у дијелу гдје се складишти пиљевина. Полицијски службеници изашли на лице мјеста  потврдили  наводе пријаве као и да се ради о депонији  пиљевине. Са догађајем  обавјештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој који је наложио предузимање потребних мјера и радњи ради утврђивања неопходних чињеница и околности. Пожар је локализован  од стране припадника Ватрогасне јединице Шамац.
Молимо грађане, да се одговорно и савјесно понашају, те да својим поступцима не доприносе погоршању стања безбједности. Спаљивање корова и другог горивог материјала чините на одговоран начин, само у вријеме повољних временских услова и на површинама које се могу контролисати, а у складу са позитивним законским прописма.
У
колико примјетите  неконтролисано ширење ватре о томе одмах обавијесте надлежну ватрогасну јединицу на дежурни број 123 или најближу полицијску станицу на дежурни број  122.