Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Одржана предавања поводом акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“

| Мркоњић Град | Сриједа, 13. септембар 2017.

Полицијска управа Мркоњић Град наставља са активностима реализације активности поводом републичке акције  Заштитимо дјецу у саобраћајукоју реализује Министарство унутрашњих послова Републике Српске. Полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град у сарадњи са Општином Мркоњић Град, данас 13.09.2017. године, у Основној школиПетар Кочић“ у Мркоњић Граду одржалису превентивна предавања ученицима првих разреда на тему безбједног и правилног учешћа пјешака и бициклиста у саобраћају.

Полицијски службеници су ученицима, који први пут самостално учествују у саобраћају, одржали предавање како безбједно и правилно учествовати у саобраћају уз поштовање основних саобраћајних прописа којих треба да се придржавају како би спријечили могућност настанка опасности и угрожавања себе и других учесника у саобраћају. 

У наредном периоду Полицијска управа Мркоњић Град ће наставити са реализацијом оваквих и сличних активности као и санкционисање непрописно паркираних возила у зонама школа, те санкционисање недозвољене брзине кретања возила, нарочито у близини школа и омогућити безбједан прелазак улице за најмлађе категорије ученика.