Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Едукација о безбједности саобраћаја за ученике првих разреда основних школа

| Бања Лука | Сриједа, 13. септембар 2017.

У склопу акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“ полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Добој и Полицијске станице Добој 1, заједно са службеницима АМД Добој, данас 13.09.2017. године  ученицима првих разреда Основне школе „Вук Караџић“ у Добоју, одржали су едукативна предавања на тему „Безбједно и правилно учешће пјешака у саобраћају“.

Ученици су упућени на основна правила понашања у саобраћају као што су: поштивање хоризонталне и вертикалне сигнализације, разлози кориштења безбједносног појаса у возилу, мјеста која су безбједна за игру, као и о другим позитивним понашањима која ће подићи ниво њихове личне безбједности и безбједности осталих учесника у саобраћају. 

Предавању је присуствовало око 50 ученика којим је подјељен промотивни материјал и леци у којим су, на начин прихватљив узрасту дјеце, дата упуства о основним правилима понашања у саобраћају, те леци за њихове родитеље - возаче који се, између осталог, упозоравају на смиривање брзине кретања возила у близини школа као и на друге потребне мјере опреза који елиминишу угрожавање безбјeдности најмлађих учесника у саобраћају.

Полицијска управа Добој и овим путем апелује на возаче да буду крајње опрезни и стрпљиви у саобраћају нарочито када се крећу коловозом у близини школа, те да посебну пажњу усмјере на најмлађе учеснике у саобраћају који због свог узраста, неискуства и недовољног познавања саобраћајних правила неријетко и учине грешку чије посљедице могу да буду кобне.