Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Приликом претресања пронађено око 248 грама опојне дроге марихуане

| Бијељина | Четвртак, 14. септембар 2017.

Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина су на основу  наредбе Судије за претходни поступак Основног суда у Бијељини извршили претресање породичних кућа и помоћних  просторија које користе лица М.Ј. и Ж.Т. у Бијељини.
Такође ,извршен је претрес и терена, тачније земљаног пута  у мјесту Бријесница којом приликом је у ниском растињу поред наведеног пута пронађена и привремено изузета једна мања стаклена тегла у којој се налазе три већа пакета направљена од прозирне плаве кесе плаве боје у којој се налази биљна материја која својим морфолошким карактеристикама асоцира на опојну дрогу марихуану укупне масе око  248 грама.
Због постојања основа сумње да се доводе у везу са кривичним дјелом из области злоупотребе опојних дрога лица М.Ј. и Ж.Т.су лишена слободе.
Надаље, током криминалистичке обраде дошло се је до сазнања да су наведена лица засадила и  засад од 22 стабљике индијске  конопље  који је 14.07.2017.  године од стране полицијских службеника  пронађен  на локалитету Бријесница. Тада су поред засада пронађени и предмети  који су кориштени за узгој стабљика индијске конопље.
О свему навденом обавјештено је и надлежно тужилаштво. Након документовања кривичног дјела „Неовлаштена производња и промет опојних дрога
 против лица М.Ј. и Ж.Т. следи извјештај  Окружном јавном тужилаштву у Бијељини.