Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

„СМС сервис“ омогућава бржу провјеру о статусу документа, новчаним казнама и казненим бодовима

| Бања Лука | Четвртак, 12. октобар 2017.

Подсјећамо грађане да путем „СМС сервиса“ могу да изврше провјеру података и добију обавјештења из регистра Министарства унутрашњих послова РС о статусу личних докумената, новчаним казнам, уплатама, те казненим бодовима.
„СМС сервис“ омогућава једноставну и брзу провјеру добијања података о тренутном статусу личне карте, возачке дозволе или путне исправе, односно захтјева за њиховим издавањем, регистрацији возила, појединачним или свим неплаћеним новчаним казнама те појединачном или укупном износу казнених бодова.
За сваку од наведених услуга постоји текст који се шаље на јединствен број  091-110-122. За провјеру статуса личне карте шаље се порука „ЛК“, за возачку дозволу „ВД“, за пасош „ПИ“, за регистрацију возила „регистрација“, размак и регистарска ознака.
Услов за коришћење овог сервиса је да грађанин лично пријави број свог мобилног телефона  организационој јединици МУП-а РС, надлежној за издавање личних докумената у којој има пребивалиште или боравиште. Цијена услуге 0,10 КМ по посланој поруци, а услугу сервиса могу користити сви грађани без обзира на мобилни оператер чији су претплатници.

Детаљне инфомрације о коришћењу сервиса могу се добити на веб страници МУП-а РС.