Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Пронађено пет килограма сканка

| Источно Сарајево | Четвртак, 11. јануар 2018.

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево су након прикупљених оперативних сазнања у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске, дана 11.01.2018. године око 10,30 часова, на паркинг простору у Улици академика Петра Мандића, општина Источна Илиџа, лишили слободе А.Н. (1992) из Сарајева због постојања основа сумње да је починио кривично дјело „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“.

На основу наредбе Окружног суда Источно Сарајево
 извршен је претрес путничког моторног возила марке „BMW“, тип „X5“, које користи А.Н. и у пртљажнику возила пронађено је пет пвц пакета са садржајем суве зељасте материје, која својим изгледом асоцира на опојну дрогу сканк, укупне бруто масе око пет килограма.

Такође, на основу навед
ене наредбе, на подручју Кантона Сарајево ће у сардњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево, бити извршени претреси куће и помоћних објеката, који су у власништву или које користи наведено лице.

Након документовања кривичног дјела лице А.Н. ће уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево.