Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лажно пријавила кривично дјело

| Модрича | Петак, 12. јануар 2018.

Полицијски службеници Полицијске станице Модрича, 11.01.2018. године, поступајући по запримљеној пријави од лица иницијала М.Ђ. са подручја општине  Шамац, да су је током предходног дана у Модричи опљачкала два непозната лица, утврдили су да се ради о лажној пријави.
Након предузетих оперативних мјера и радњи, полицијски службеници дошли су до сазнања да је 10.01.2018. године, лице иницијала М.Ђ. торбицу са новцем, личним стварима и документима оставило у девастираној кући у Модричи, након чега је око 15,20 часова Полицијској станици Модрича пријавила да ју је непознато лице док је била поред банкомата, мимиком навело да уђе у путничко возило марке „Mercedes“ у коме се налазило друго маскирано лице, која су јој без употребе силе отуђила торбицу са новцем,  личним документима и  стварима а затим је оставила на регионалном путу Модрича-Добој.
Током криминалистичке обраде М.Ђ. је у потпуности признала извршење кривичног дјела. Наводно отуђена торбица са свим стварима је пронађена.
Против лица М.Ђ. ће Окружном јавном тужилаштву Добој бити достављен извјештај за извршено кривично дјело „Лажно пријављивање кривичног дјела“.
Полицијска управа Добој подсјећа грађане да свако лажно пријављивање кривичног дјела  представља кривично дјело, за које је Кривичним законом Републике Српске прописана казна затвора и новчана казна.