Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Поднесен извјештај зa почињено кривично дјело „Злоупотреба положаја одговорног лица“

| Зворник | Уторак, 13. фебруар 2018.

Полицијски службеници Полицијске управе Зворник, поднијели су Окружном јавном тужилаштву Бијељина, извјештај о почињеном кривичном дјелу „Злоупотреба положаја одговорног лица“, против лица Д.Ј. из Зворника.
Наиме, Д.Ј. се сумњичи да је у својству оснивача и власника једног предузећа из Зворника, у намјери прибављања противправне имовинске користи за своје предузеће, поднио банци у Зворнику на овјеру налог чији је налогодавац његово предузеће, за наводни пренос средстава у износу од 1.449,16 КМ са рачуна његове фирме на рачун осигуравајућег друштва, у сврху плаћања премије осигурања, мада је знао да на рачуну његове фирме нема довољно средстава да би се налог извршио. Након што је налог овјерен од банке, наведени налог је предочио осигуравајућем друштву на основу чега му је издата полиса осигурања за теретно моторно возило власништво фирме чији је власник, које је затим приложио у поступку регистрације возила.
На овај начин, Д.Ј. се сумњичи је починио кривично дјело Злоупотреба положаја одговорног лица“, којом приликом је оштетио осигуравајуће друштво за износ од 1.449,16 КМ, и предузећу чији је власник, прибавио противправну имовинску корист у истом износу.