Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Возачи држите безбједно одстојање – поштујете саобраћајне прописе

| Источно Сарајево | Уторак, 13. фебруар 2018.

Полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Источно Сарајево, данас су предузимајући превентивне активности на сузбијању најчешћег узрока настанка саобраћајних незгода „одстојање“ у 2017. години, на билбордима поставили обавјештења возачима моторних возила, која се односе на важност држања безбједног одстојања са упозорењем на законске одредбе Закона о безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.
На подручју Полицијске станице за безбједност саобраћаја Источно Сарајево у протеклој години укупно је евидентирано 444 саобраћајне незгоде, од којих је у 117 незгода узрок одстојање, након чега слиједе „радње возилом у саобраћају“ у 100 саобраћајних незгода или 22,5%, „првенство пролаза“ у 91 саобраћајној незгоди или 20,5%, „неприлагођена брзина“ у 77 саобаћајне незгоде те остали узроци у 59 саобраћајних незода или 13,3%.

Полицијски службеници ће и у наредном периоду наставити са провођењем превентивним активности у саобраћају са циљем смањења броја саобраћајних незгода, подизања безбједности саобраћаја на већи ниво, те подизања свијести о потреби  опреза и поштовања саобраћајних правила и прописа.