Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Појачана контрола учесника у саобраћају са радарским системом „ДУАЛ“

| Градишка | Сриједа, 05. децембар 2018.

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка, у периоду од 06.12.2018. до 30.12.2018. године, вршиће се појачана контрола учесника у саобраћају, путем радарског система Дуал намијењеним за дигитално снимање прекршаја прекорачења брзине, односно евидентирање брзине без присуства полицијског службеника и без заустављања возила.

Од укупно 493 саобраћајне незгоде које су се у периоду од јануара до новембра текуће године догодиле на подручју Полицијске управе Градишка,  неприлагођена брзина кретања возила била је узрок у 114 саобраћајних незгода.

Подјсећамо да мобилни радарски систем функционишеу свим временским условима, а посебан ефекат постиже у ноћним условима, а могуће је мјерење брзине возила на удаљености од 500 метара и у више саобраћајних трака у оба правца. Такође, наведени радарски систем смањује и могућност корупције, јер сваки од уређаја има меморију на коју полицијски службеник не може да утиче.

Возачима који почине прекршај евидентиран наведеним радарским системом,обавјештење о учињеном прекршају доставља се на пријављену адресу пребивалишта.

Полицијска управа Градишка апелује на возаче моторних возила да приликом учествовања у саобраћају поштују саобраћајне прописе, нарочито оне која се односе на ограничења бризине кретања возила.