Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Реализована појачана контрола учесника по саобраћају на подручју ПУ Фоча

| Фоча | Четвртак, 13. децембар 2018.

На подручју Полицијске управе Фоча, од 03. до 08 децембра 2018. године реализована је републичка акција појачане контроле учесника у саобраћају, са акцентом на контролу посједовања зимске опреме, техничке исправности моторних возила, као и затамљеност стаклених површина на моторним возилима.

Током наведене акције, полицијски службеници Полицијске управе Фоча  контролисали су 660 возила и регистровали 245 прекршаја.

Због непосједовања зимске опреме санкционисано је 121 учесника у саобраћају,  због утврђене техничке исправности возила издато 21 прекршајних налога, 36 прекршајних налога је издато због мање техничке неисправности. За непрописно затамњене стаклене површине на моторним возилима издато је 20 прекршајних налога, док је 46 возача  санкционисано по основу осталих прекршаја који нису били акценат акције.

Из Полицијске управе Фоча апелује се на све учеснике у саобраћају да поштују законске одредбе, нарочито у погледу посједовања и коришћења зимске опреме, те да у саобраћају учествују са технички исправним возилом и тако заштите себе, али и друге учеснике у саобраћају.

И у наредном периоду на подручју Полицијске управе Фоча спроводиће се активности са циљем побољшања укупног стања безбједности саобраћаја.