Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Свако четврто контролисано возило технички неисправно и сваки четврти возач не посједује зимску опрему

| Добој | Четвртак, 13. децембар 2018.

Полицијски службеници Полицијске управе Добој су у периоду од 03. до 08. децембра 2018. године, реализовали републичку акцију појачане контроле учесника у саобраћају, с акцентом на посједовање зимске опреме, техничку исправност моторних возила и затамљеност стаклених површина на моторним возилима.

Током наведене акције утврђено је да сваки четврти контролисани возач не посједује зимску опрему у возилу, те да је техничка неисправност возила утврђена код сваког четвртог контролисаног возила.

Током акције, полицијски службеници су контролисали 1.113 моторних возила. Од тог броја, због непосједовања зимске опреме санкционисана су 264 учесника, док су 244 учесника санкционисана због утврђене техничке неисправности на возилима. Због непрописног затамњивања стаклених површина на моторним возилима санкцинисано је 75 учесника у саобраћају. Евидентирана су и 263 прекршаја по другим основама из области безбједности саобраћаја.

Подсјећамо возаче да од 15.11.2018. године до 15.04.2019. године, без обзира на временске услове, сва моторна возила морају имати одговарајућу зимску опрему и морају је користити без обзира на временске услове.

Полицијска управа Добој апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајна правила и прописе, учествују у саобраћају са технички исправним возилом уз посједовање обавезне зимске опреме, те да прилагоде брзину кретања условима и стању пута, како би заштитили себе и друге учеснике у саобраћају.