Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Расвијетљено више кривичних дјела на подручју ПУ Источно Сарајево

| Источно Сарајево | Петак, 28. децембар 2018.

         Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево на основу предузетих оперативних и истражних мјера и радњи и прикупљених доказа, расвијетлили су и идентификовали извршиоце више кривичних дјела почињених  на подручју које оперативно покрива ова Управа и против истих доставили извјештај о почињеним кривичним дјелима надлежном тужилаштву.
        Извјештај о почињеним кривичним дјелима достављен је Окружном јавном тужилаштву Источно Сарајево против лица иницијала Н.М. (1996), М.К. (1994), М.П. (2000), Ђ.Ц. (2000), Н.Т. (2000) и Н.Ц. (1999), сви из Пала, због постојања основа сумње да су извршили шест кривичних дјела „Тешка крађа“, једно кривично дјело „Крађа“ и једно кривично дјело „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“ извршених на подручју општина Пале и Трново.
           Лица се сумњиче да су у временском периоду од 25.09. до 13.10. 2018. године из викенд кућа и апартмана отуђивали новац, техничке апарате, алат и ватрено оружје.
        Такође, надлежном тужилаштву достављен је извјештај о почињеним кривичним дјелима против лица иницијала Г.Н. (1978) из Фоче, због постојања основа сумње да је починило три кривична дјела „Разбојништво“ и једно кривично дјело ''Тешка крађа“ извршених на подручју општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа.
          Лице Г.Н. се сумњичи да је маскирано и уз пријетњу употребе ватреног оружја над радницима из трговиских радњи отуђило неутврђен износ новца.