Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Око петсто припадника МУП-а Репбулике Српске у свечаном дефилеу поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике Српске

| Бања Лука | Сриједа, 09. јануар 2019.

Око петсто полицијских службеника Министарства унутрашњих послова Републике Српске данас је учествовало у свечаном дефилеу који је одржан поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике Српске.

У част предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић, постројена је Почасна јединица Министарства унутрашњих послова Републике Српске, а рапорт је предао командир Почасне јединице Витомир Петричевић.

Свечани дефиле је почео у 12,00 часова маршом кадета Полицијске академије у колони на челу са коњаником. Поводом „Сто година од уласка Српске војске у Бањалуку” кадети су били обучени  у традиционалну униформу српског официра и српског војника, а у рукама су носили пуковске заставе Српске војске са копљима и лентама.

Свечани дефиле је чинио Заставни вод, 10 ешалона јединица и пет моторизованих ешалона Министарства унутрашњих послова Републике Српске. Цивилни сектор су чинила 23 ешалона, од чега је један моторизован.

Свечани дефиле је испраћен Парадним маршом, дјело Станислава Биничког, које је изводио Полицијски оркестар.

На свечаном дефилеу је данас промовисано и прво оклопно возило произведено у Српској – „Деспот“, компаније „Технички ремонт Братунац“.

Свечаном дефилу су поред предсједнице Републике и министра унутрашњих послова Драгана Лукача, присуствовали и предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, премијер Радован Вишковић, предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, премијерка Србије Ана Брнабић, министри у владама Републике Српске и Србије, представници Српске у институцијама БиХ и амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов, као и више хиљада грађана.