Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У Зворнику евидентирано кривично дјело „Напад на службено лице у вршењу службене дужности“

| Зворник | Четвртак, 10. јануар 2019.

       Полицијски службеници Полицијске станице Зворник, лишили су слободе лице иницијала С.С. (1996) из Осмака, због постојања основа сумње да је починило кривично дјело Напад на службено лице у вршењу службене дужности“.
       Наиме, полицијски службеници Полицијске станице Зворник су, 10.01.2019. године око 01,30 часова, у улици Патријарха Павла, град Зворник, затекли лице С.С. које је нарушавало јавни ред и мир виком и галамом. Приликом легитимисања, лице је одбилозаконито наређење полицијских службеника и том приликом физички напало полицијске службенике ПС Зворник, нанјевши им тјелесне повреде.
      Приликом лишења слободе лица С.С., дошло је до вријеђања и ометања полицијских службеника у вршењу службене радње од стране лица М.Л. (1993) из Осмака, које је лишено слободе и према њему ће бити предузете законом прописане мјере и радње. 
      Полицијски службеници настављају са даљим активностима у циљу комплетирања и документовања предмета, након чега ће надлежном тужилаштву бити поднесен извјештај за кривично дјело Напад на службено лице у вршењу службене дужности“.
      У току 2018. године, Полицијска управа Зворник је евидентирала шест случајева напада на службено лице у вршењу службене дужности.
      Полицијска управаЗворник осуђује сваки вид насилничког понашања и напада на полицијске службенике и позива грађане да се уздрже од оваквих или сличних понашања.