Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Eфикасном акцијом полицијских службеника лоцирано и лишено слободе лице за којим је расписана потрага

| Мркоњић Град | Четвртак, 10. јануар 2019.

     Ефикасном и координисаном акцијом полицијских службеника Управе за полицијску подршку Министарства унутрашњх послова Републике Српске и Полицијске управе Мркоњић Град лоцирано је и од стране полицијских службеника Полицијске станице Прњавор, 08.01.2019. године, лишено слободе лице Д.В. (1992) држављанин Републике Аустрије, за којим је расписана потрага од стране Полицијске управе Мркоњић Град, а ради се о лицу које је вишеструки повратник у вршењу кривичних дјела и прекршаја.
     Наиме, осумњичени је 01.01.2019. године на подручју Полицијске управе Мркоњић Град починио више прекршаја јавног реда и мира.
     Такође, 03.01.2019. године, оштећени из Мркоњић Града је у Полицијску станицу Мркоњић Град пријавио Д.В. да је, 01.01.2019. године, узео његово путничко моторно возило „Opel vectra“ и кључеве од истог које му није вратио до момента пријаве, чиме је Д.В. починио кривично дјело „Утаја“. Због наведеног кривичног дјела за лицем Д.В. од стране Полицијске управе Мркоњић Град расписана је потрага. Даљим оперативним радом је установњено да осумњичени користи путничко моторно возило „BMW“ са регистарским таблицама за које постоје основи симње да су фалсификоване.
     Од стране полицијских службеника Полицијске станице Прњавор, 08.01.2019. године, око 19,00 часова, лишено је слободе лице Д.В. (1992) из Републике Аустрије.
     О свим околностима и прикупљеним чињеницама обавијештен је дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се по комплетирању предмета у редовној процедури доставе извјештаји за почињена кривична дјела „Утаја“ и „Фалсификовање исправе“. Такође, надлежном суду поднесен је захтјев за покретање прекршајног поступка за учињене прекршаје „Вријеђање“, „Туча и физички напад“ и „Ометање државних органа у вршењу јавних функција“.
     Након извршене криминалистичке обраде од стране полицијских службеника Полицијске управе Мркоњић Град осумњичени је предат на даље поступање Служби за послове са странцима, Теренски центар Бања Лука.