Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Код лица у Доњој Љубији пронађена минско експлозивна средства

| Приједор | Субота, 09. фебруар 2019.

       Полицијски службеници Полицијске управе Приједор, дана 06.02.2019. године,  лишили су слободе лице иницијала И.М. (1966) из Доње Љубије, због постојања основа сумње да је извршило кривична дјела „Убијање и мучење животиња“ и „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.“
       Криминалистичком обрадом утврђено је да је осумњичени дана 06.02.2019. године, у мјесту Доња Љубија, из ватреног оружја-пиштоља испалио неколико хитаца те том приликом усмртио пса, који се налазио у дворишту породичне куће оштећеног лица. На лицу мјеста пронађено је те привремено одузето ватрено оружје-пиштољ и одређена количина муниције.
       Предузимајући даље мјере и радње на расвјетљавању свих околности наведеног кривичног дјела, дана 07.02.2019. године, полицијски службеници извршили су претресање стана и помоћних објеката које користи лице И.М. Том приликом пронађено и одузето око 2,5 кг пластичног експлозива, осамнаест детонаторских каписли, детонаторски брзогорећи и спорогорећи штапин, упаљач противпјешадијске мине, детонаторске каписле за иницијалну пјешадијску мину и осигурачи за мине.
        Током даљих активности а у сарадњи са полицијским службеницима ПС Сански Мост, на подручју Санског Моста код лица Д.К. пронађена је и одузета аутоматска пушка са дрвеним кундаком, седам припадајућих оквира са 165 комада метака, двије ручне бомбе и прибор за чишћење ватреног оружја. Наведено ватрено оружје и минско експлозивна средства претходно су се налазила у породичној кући осумњиченог лица И.М.
        Након документовања и комплетирања предмета, Окружном јавном тужилаштву Приједор, против осумњиченог И.М., биће достављен извјештај за кривична дјела „Убијање и мучење животиња“ и „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“, као и против лица Д.К. и Е.К. због кривичног дјела „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“ у вези са помагањем.