Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Код 45 возача утврђено присуство алкохола у организму

| Зворник | Сриједа, 13. март 2019.

     На подручју Полицијске управе Зворник, од 07. до 10. марта, реализована је републичка акција појачане контроле учесника у саобраћају, са акцентом на контролу присуства алкохола и опојних дрога или психоактивних лијекова у организму.
     Током наведене акције, полицијски службеници Полицијске управе Зворник су контролисали 413 учесника у саобраћају, од којих је 116 санкционисано. Од укупног броја контролисаних, 309 учесника је подвргнуто контроли присуства алкохола у организму, од чега је код 45 возача утврђено присуство алкохола у организму.
     Четири возача су лишена слободе и задржана до истрежњења или опоравка код којих је утврђено присуство алкохола преко 1,5 g/kg или су одбили да се изврши алкотестирање. Такође, због одбијања да се изврши тестирање на присуство опојних средстава, пет учесника је санкционисано. Поред тога, евидентирано је и 65 осталих прекршаја.
     У току протекла два мјесеца текуће године, полицијски службеници ове Управе су због вожње под дејством алкохола из саобраћаја искључили 159 возача.
     У циљу повећања степена безбједности саобраћаја на подручју ПУ Зворник,сличне акције биће проведене и у наредном периоду.
      Полицијска управа Зворник апелује навозаче моторних возила да поштују законске одредбе, прилагођавају вожњу условима на коловозу, да не почињу вожњу и не управљају возилом под дејством алкохола  и тако заштите себе, али и друге учесникеу саобраћају.