Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Због вожње под утицајем алкохола санкционисано 66 возача

| Приједор | Сриједа, 13. март 2019.

      Полицијски службеници Полицијске управе Приједор, у веременском периоду од 07.03. до 10.03.2019. године, реализовали су акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу возача под утицајем алкохола, опојних дрога и лијекова.
      У току акције укупно је контролисано 737 учесника у саобраћају а санкције су изречене за 234 учесника или  31,7 %.
      Укупно је алкотестирано 607 возача од којих је 66 возача санкционисано због управљања возилом под утицајем алкохола а који су том приликом искључени из саобраћаја. Према десет возача примјењена је мјера задржавања до отрежњења у полицијским станицама у трајању до 12 часова. Девет возача задржано је због утврђене концентрације алкохола у организму у количини преко 1,5
g/kg и један возач због одбијања алкотестирања. Код30 возача утврђена je количина алкохола у организму од 0,31 до 0,80 g/kg док је код 24 возача утврђена количина алкохола у организму од 0,81 до 1,50 g/kg. Такође током акције код једног возача утврђено је присуство опојне дроге.
      Возачима затеченим под утицајем алкохола поред новчане казне, изречене су 34 заштитних мјера забране управљања возилима, од чега десет заштитних мјера у трајању од два мјесеца.
Полицијска управа Приједор апелује на возаче моторних возила да приликом учествовања у саобраћају поштују саобраћајна правила и прописе, посебно правила која се односе на забрану управљања возилом под утицајем алкохола, те да одговорним понашањем заштите себе и друге учеснике у саобраћају.

      Полицијски службеници Полицијске управе Приједор и у наредном периоду наставиће са континуираним активностима усмјереним на контролу ових али и осталих прекршаја у области безбједности саобраћаја.