Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Реализована акција појачане контроле саобраћаја на подручју ПУ Источно Сарајево

| Источно Сарајево | Сриједа, 13. март 2019.

    Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево су у периоду од 07. до 10. марта 2019. године, реализовали акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу возача под дејством алкохола, опојних дрога или лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње.
     Током акције контролисано је 253 учесника у саобраћају од којих је 199 учесника алкотестирано усљед чега је код 59 возача утврђена алкохолисаност.
Количина алкохола преко 1,51 g/kg утврђена је код 3 возача, код њих 20 утврђена је количина од 0,81 до 1,50g/kg, код 29  возача од 0,31 до 0.80g/kg, док је код 7 возача утврђена количина алкохола од 0,01 до 0.30g/kg.
     Због управљања возилом под дејством алкохола из саобраћаја је искључено 59 возача од којих су четири возача лишена слободе.
     Полицијска управа Источно Сарјево апелује на све учеснике у саобраћају да се одговорно понашају и поштују саобраћајне прописе , те тако заштите себе али и друге учеснике у саобраћају.
      Полицијски службеници Полицијске управеИсточно Сарајево ће и у наредном периоду проводити активности са циљем побољшања укупног стања безбједности саобраћаја.