Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Смањен број кривичних дјела на подручју Полицијске управе Добој

| Добој | Петак, 15. март 2019.

     На редовној конференцији за новинаре која је данас, 15.03.2019. године,  одржана у Полицијској управи Добој, начелник Слободан Радинковић оцијенио је да је стањебезбједности на подручју које оперативно покрива ПУ Добој задовољавајуће.
     У мјесецу фебруару 2019. године евидентиранo je укупно 58  кривичних дјела општег криминалитета, а у истом мјесецу евидентирано је 89 кривичних дјела што представља смањење за 34,8 %. Коефицијент укупне расвијетљености износи 65,1%.
     У 84,5% случајева кривична дјела су извршена од стране непознатих лица. Расвијетљеност кривичних дјела учињених по непознатом извршиоцу износи 59,3% и већи је за 3,1 % у поређењу са истим мјесецом претходне године.
     Током мјесеца фебруара евидентирано је 38 кривичних дјела против имовине, односно 65,5% у односу на укупан број учињених кривичних дјела.

     Надлежном
 тужилаштву  поднесен је  укупно 51 извјештај о извршеним кривичним дјелима против 40 лица.  Од  тога,  18 лица су  повратници у извршењу  кривичних  дјела.
      У наведеном периоду није било евидентираних кривичних дјела разбојништва, док је расвијетљено једно кривично дјело из  претходних година.
     Откривена су два кривична дјела из области привредног криминалитета. Надлежном тужилаштву поднесена су два извјештаја против два лица. Наведна кривична дјела се односе на недозвољени промет акцизних производа.
      У мјесецу фебруару евидентирано је 35 нарушавања јавног реда и мира. Надлежним судовима поднесено је 7 захтјева за покретање прекршајног поступка и уручено  29 прекршајних налога. Због нарушавања јавног реда и мира лишена су слободе три лица.
     У области безбједности саобраћаја евидентирано је 58 саобраћајних незгода у којима је седам лица задобило теже а 19 лица лакше тјелесне повреде. У наведеном периоду није било евидентираних саобраћајних незгода са смртном посљедицом.
     Због управљања возилом под дејством алкохола лишено је слободе задржавањем 49 лица која су у саобраћају затечена у вршењу прекршаја под дејством алкохолаи опојних дрога (46 возача, два пјешака и један бициклиста). Седам лица је одбило да се подвргне алкотестирању.
     Евидентирано је девет случајева насиља у породици или породичној заједници (три кривична дјела и шест  прекршаја). 
      У мјесецу фебруару евидентирана су три самоубиства, од чега су два извршена вјешањем а једно ватреним оружјем.