Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Четири лица лишена слободе због сумње да су стављали у промет кривотворене новчанице

| Градишка | Понедељак, 15. април 2019.

    Полицијски службеници Полицијске управе Градишка у координисаним активностима са полицијским службеницима Полицијске управе Добој, 13.04.2019. године, идентификовали су и лишили слободе четири лица и то Ј.С. (1993), И.Џ. (1991), Д.С. (1994) и Д.Б. (1985), држављани Републике Хрватске, због сумње да су на подручју општина Србац и Дервента починили кривично дјело ,,Кривотворење новца“.
     Наиме, Полицијској станици Србац, 13.04.2019. године, око 12,00 часова, оштећени је пријавио да су у пријеподневним часовима, на четири локације у трговинским објектима на подручју општине Србац, четири непозната мушка лица, приликом куповине робе, плаћајући рачун, ставили у промет кривотворене новчанице у апоенима од по 50 евра.
    Поступајући по наведеној пријави и предузимајући оперативне и истражне мјере и радње, утврђено је да су се лица кретала путничким возилом марке ,,Opel”, те је исто заустављено и контролисано на подручју општине Дервента, а у возилу су се налазила лица  Ј.С, И.Џ, Д.С. и Д.Б.
    Због сумње да су починила кривично дјело ,,Кривотворење новца“, лица су  лишена слободе, а од истих је одузета одређена количина новца у разним апоенима и валутама (еври, куне, конвертибилне марке), као и различити артикли купљене робе.
     Такође, лица се сумњиче да су истог дана у јутарњим часовима, на једној локацији на сајмишту у Дервенти, плаћајући рачун приликом куповине робе, ставили у промет кривотворене новчанице од по 50 еура.
    О свему је обавијештен дежурни тужилац Тужилаштва Босне и Херцеговине, а 14.04.2019. године, након завршене криминалистиче обраде, уз Извјештај о почињеном кривичном дјелу, лица су  предата Тужилаштву Босне и Херцеговине на даље поступање.