Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишена слободе три лица због сумње да су починила кривично дјело „Кријумчарење људи“

| Зворник | Понедељак, 15. април 2019.

     Полицијски службеници Полицијске станице Козлук, 13.04.2019. године, лишили су слободе лица иницијала М.П. (1998), С.Л. (1997) и Б.Л. (1997), сви из Зворника, због постојања основа сумње да су починили кривично дјело „Кријумчарење људи“.
      Наиме, полицијски службеници су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, на подручју Козлука, уочили четири путничка аутомобила у којима се налазио већи број лица за која постоји сумња да су илегално прешла границу са сусједном државом, гдје по уочавању полицијских службеника, лица која су управљала путничким аутомобилима нису поступила по законито издатом наређењу да зауставе возило него су се удаљила са лица мјеста. Полицијски службеници су убрзо пронашли три возила поред којих се налазило 11 лица из Пакистана, Индије и Ирана. Предузимајући мјере у циљу проналаска осумњичених лица, полицијски службеници су идентификовали и лишили слободе лица М.П. (1998), С.Л. (1997) и Б.Л. (1997), која се сумњиче да су починила кривично дјело „Кријумчарење људи“, док се за четвртим лицем интензивно трага. 
       О свему је обавијештен дежурни тужилац Тужилаштва БиХ.Полицијски службеници настављају даљи рад на комплетирању и документовању кривичног дјела „Кријумчарење људи
“.