Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Висок степен расвијетљености кривичних дјела крађе путничких аутомобила

| Добој | Петак, 12. јул 2019.

     Полицијска управа Добој, 11.07.2019. године, Окружном јавном тужилаштву Добој поднијела је Извјештај о извршеном кривичном дјелу против лица Е.Б. и Џ.Т., оба са подручја општине Грачаница, ФБиХ,  због основа сумње да су извршила седам  кривичних дјела „Крађа“ и два кривична дјела „Тешка крађа“.
     За пријављена лица Е.Б. и Џ.Т постоји основ сумње да су у периоду од половине априла па до почетка јуна 2019. године, на подручју Полицијске управе Добој отуђила осам путничких аутомобила (7 КД Крађа и 1 КД Тешка крађа) и провалу у један путнички аутомобил, одакле су отуђила торбицу у којој се налазио мобилни телефон и новац.
     Сва отуђена возила су пронађена и враћена оштећеним лицима. У наведеним случајевима предмет крађа су били путнички аутомобили марке „VW Golf 2.
    Подсјећамо да је Полицијска управа Добој у претходном периоду, Окружном јавном тужилаштву Добој поднијела извјештај против лица Н.Б. Д.К. и Е.А.-С., сви са подручја општине Тешањ, ФБиХ, због основа сумње да су извршила четири кривична дјела дјела крађе путничких аутомобила марке „VW Golf 2“, а од којих је једно пронађено и враћено власнику.
      Такође, у наведеном периоду на подручју Полицијске управе Добој је пронађено шест путничких аутомобила која су отуђена са подручја ФБиХ и иста су враћена оштећеним лицима.