Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Апел ПУ Добој - опрез свим учесницима у саобраћају

| Добој | Петак, 12. јул 2019.

     С обзиром да повољни временски услови омогућавају развијање већих брзина кретања возила, што негативно утиче на безбједност управљања  моторним возилима, Полицијска управа Добој апелује на све грађане да се опрезно понашају у саобраћају, поштујући законске прописе и тако заштите свој и животе других учесника у саобраћају.
     Анализом стања безбједности саобраћаја на путевима које оперативно покрива Полицијска управа Добој, утврђено је  да је неприлагођена брзина условима и стању пута, те вожња под дејством алкохола заједно са другим факторима, најчешћи узрок догађања саобраћајних незгода.
      Током 2019. године, на подручју ове Управе догодило се осам саобраћајних незгода у којима је смртно страдало осам лица, од тога на подручју Модриче два возача и радник на возилу за одвоз отпада, на подручју Брода по један возач и бициклиста, на подручју Добоја и Дервенте по један пјешак и на подручју Теслића један возач.
      Полицијски службеници ПУ Добој, током првих шест мјесеци текуће године из саобраћаја су искључили 2.303 возача. Најчешћи разлози за искључивање возача из саобраћаја су вожња под утицајем алкохола - 1.747,  вожња прије стицања права на управљање – 364, те управаљање возилом под дејством опојних дрога -111.
      Напомињемо све учеснике у саобраћају да  поступају у складу са прописима и правилима саобраћаја, а возачима моторних возила препоручујемо да вожњу прилагоде условима и стању пута, густини саобраћаја, временским и другим саобраћајним условима, да не започињу вожњу под утицајем алкохола како би заштитили себе али и друге учеснике у саобраћају.