Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Најаве | Информисање јавности » Најаве

ПУ Добој организује едукативна предавања на тему безбједности саобраћаја за ученике нижих разреда основних школа

| Добој | Уторак, 12. септембар 2017.

У склопу акције коју Министарство унутрашњих послова Републике Српске проводи под називом „Заштитимо дјецу у саобраћају“, Полицијска управа Добој ће током септембра мјесеца предузети већи број превентивних мјера и радњи у циљу повећања општег нивоа безбједности у саобраћају, а посебно безбједности дјеце предшколског и раношколског узраста која први пут, као пјешаци учествују у саобраћају.

Од првог дана школске године повећано је присуство полицијских службеника у близини свих образовних установа, као и на путним правцима којима се крећевећи број дјеце школског узраста. Током школских смјена ученици најнижих разреда усмјеравају се на најбезбједније правце кретања, возачи се упозоравају на смиривање брзине кретања моторних возила и елиминшу се непрописно паркирана возила у зонама школа и пјешачких прелаза.

Током септембра мјесеца ученицима нижих разреда основних школа биће одржана  и предавања о саобраћајним правилима и прописима које морају поштовати када као пјешаци учествују у саобраћају.

Позивамо новинаре да подрже наведене активности које медијски могу пропратити усриједу 13.09.2016. године од 09,30 часова у Основној школи „Вук Караџић“ у Добоју гдје ће полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја и Полицијске станице Добој 1, заједно са службеницима АМД Добој, током предавања ученицима подијелити едукативне летке који садрже основна саобраћајна праваила понашања у саобраћају и корисне савјету о избјегавању могућих опасних ситуација са којима се могу сусрести као учесници у саобраћају.