Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

MUP RS započinje sa rekonstrukcijom kasarne Zalužani

| Banja Luka | Nedelja, 23. oktobar 2016.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je danas sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i premijerkom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović, obišao kasarnu Zalužani kod Banjaluke gdje je sljedeće godine planiran početak gradnje centra za obuku pripadnika MUP-a RS.

Predsjednik Milorad Dodik je istakao da je opremanje kapaciteta za očuvanje bezbjednosti i odbranu Republike Srpske od primarnog značaja, te da su s toga neophodni dobri logistički uslovi za rad, obuku i smještaj pripadnika MUP-a.

Jedan od važnijih prioriteta jeste nabavka naoružanja i opreme za MUP. Želimo da budemo dio antiterirističke koalicije, jer je terorizam velika prijetnja za BiH, o čemu se u Federaciji BiH ne bave mnogo, dodao je predsjednik Dodik.

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović naglasila je da će rekonstrukcija kasarne Zalužani za potrebe MUP-a imati nekoliko faza i da je cilj da bude formiran najmoderniji centar u regionu.

„Kada bude završena rekonstrukcija, imaćemo najbolje uslove za obuku i smještaj pripadnika MUP-a Srpske. Na ovaj način biće rasterećene lokacije koje MUP koristi u Banjaluci“, rekla je premijerka Cvijanović.

Ministar unutrašnjih poslova rekao je da je na MUP uknjiženo 55 hektara zemljišta kasarne Zalužani, i podsjetio da bi za njenu rekonstrukciju trebalo da bude izdvojeno 6,5 miliona KM.

Govoreći o ovom projektu ministar Lukač je takođe dodao daće u ovom kompleksu biti smještene organizacione jedinice MUP-a, među kojima su Specijalna antiteroristička jedinica, Jedinica za podršku, Uprava za obezbjeđenje ličnosti i objekata, Uprava za borbu protiv terorizma i ekstremizma, kao i druge organizacione jedinice.