Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Policijski službenik koji nije bio na dužnosti, sustigao i zadržao maloljetnika koji je izvršio razbojništvo

| Banja Luka | Ponedeljak, 17. decembar 2018.

Nedugo nakon izvršenja krivičnog djela „Razbojništvo“, 15.12.2018. godine oko 22,10 časova, policijski službenik koji nije bio na dužnosti, uočio je i sustigao mlađeg muškarca, kojeg je zadržao do dolaska policijskih službenika nadležne policijske stanice koji su ga lišili slobode i utvrdili da se radi o sedamnaestogodišnjaku iz Banje Luke.

Naime, 15.12.2018, godine oko 22,00 časa, nepoznato maskirano lice, za koje je kasnije utvrđen identitet, je uz prijetnju upotrebe noža prema radnicama marketa u Ulici Slobodana Kusturića, otuđilo novac u iznosu od oko 8.400,00 KM, te se trčeći udaljilo u nepoznatom pravcu, čime se sumnjiči da je izvršilo krivično djelo „Razbojništvo“.

Kod maloljetnika je pronađen otuđeni novac, obavješten je tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku preduzmu potrebne radnje u cilju dokumentovanja navedenog krivičnog djela te da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj.

Policijski službenici nastavljaju sa utvrđivanjem povezanosti maloljetnika sa drugim izvršenim krivičnim djeloma „Razbojništvo“ na području Policijske uprave Banja Luka.