Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Dvadesetogodišnjak se u alkoholisanom stanju kretao sredinom kolovoza, a zatim napao policajca i oštetio službeno vozilo

| Čelinac | Ponedeljak, 01. jul 2019.

     Policijski službenici Policijske stanice Čelinac, 30.06.2019. godine lišili su slobode A.B., zbog sumnje da je izvršio krivična djela „Napad na službenog lica u vršenju službene radnje“ i „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.
       Naime, tokom obavljanja redovih poslova i zadataka, pomenutog dana, oko 04.20 časova,  policijski službenici su u Ulici kralja Petra prvog Karađorđevića, Čelinac, uočili muškarca koji se u vidno alkoholisanom stanju kretao sredinom kolovoza, a koji je prilikom pokušaja legitimisanja, vrijeđao i napao policijskog službenika i oštetio službeni putnički automobil.
       Policijskom službeniku je ukazana pomoć u Domu zdravlja Čelinac.
        O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštav Banja Luka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv A.B. dostavi izvještaj za krivična djela „Napad na službenog lica u vršenju službene radnje“ i „Oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari“.

        Na području Policijske uprave Banja Luka, tokom pet mjeseci 2019. godine, ukupno je evidentirano 80 slučajeva napada i sprečavanja služenih lica u vršenju službene radnje, što svjedoči u prilog činjenici o težini policijske profesije i tome da su policijski službenici svakodnevno izloženi rizicima tokom obavljanja poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, a sve sa ciljem zaštite građana i njihove imovine.