Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијска станица Добој 2 организовала Дан отворених врата у подручној Основној школи у Грапској

| Добој | Субота, 04. април 2015.

Поводом обиљежавања Дана полиције Републике Српске Полицијска станица Добој 2, 03.04.2015. године организовала је Дан отворених врата за ученике нижих разреда подручне Основне школе „Вук Караџић“ у мјесту Грапска Горња, подручје града Добоја.

Ученицима од првог до петог разреда одржано је предавање на тему „Безбједност соабраћаја“, након чега су полицијски службеници презентовали опрему и средства која се користе током обављања редовних послова службе безбједности.

Све полицијске станице из састава Центра јавне безбједности Добој током школске године организују предавања на тему безбједности саобраћаја, заштите од злоупотреба интернета, посљедицама које могу наступити употребом наркотика, алкохола и дувана, препознавања облика породичног насиља, спречавања малољетничке деликвенције и других облика друштвено неприхватљивог понашања.

Предавања на наведене теме организују се у сарадњи са директорима и педагозима школа и у складу са узрастом ученика ради њиховог упознавања о могућим посљедицама које могу наступити непоштивањем законом утврђених правила и прописа те начинима заштите од могућих облика насиља, злостављања и занемаривања.