Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У Управи за полицијско образовање 150 малишана

| Бања Лука | Петак, 03. април 2015.

У оквиру обиљежавања Дана полиције, Управа за полицијско образовање МУП-а Републике Српске данас је организовала у Бањалуци "Дан отворених врата" за око 150 дјеце предшколског и школског узраста.

У оквиру ове манифестације Управу за полицијско образовање посјетили су дјеца из вртића "Пчелица", ученици првог разреда Основне школе "Георги Стојков Раковски", те ученици Средње медицинске и Економске школе у Бањалуци.

Начелник Управе за полицијско образовање МУП-а Српске Миле Шикман рекао је да су упознали ученике о садржајима и начину рада Управе за полицијско образовање.

"Показали смо им наше кабинете, учионице, дио опреме и средстава које користимо, а све са циљем да их упознамо о начинима обуке и школовања полиције и да им укажемо на могуће опасности путем интернета и друге опасности, те на који начин да се сами заштите или да обавијесте најближу полицијску патролу", истакао је начелник Шикман.

Овом приликом Управу за полицијско образовање су осим дјеце посјетили и чланови бањалучког Заводом за физикалну рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић", те су заједно уприличили и радионицу за студенте Високе школе унутрашњих послова, како би их оспособили у пружању помоћи лицима са инвалидитетом.

Главни радни терапеут Одјељења три у Заводу за физикалну рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" Дијана Лаштро рекла је да су пренијели искуства и знање на студенте Високе школе унутрашњих послова како да поступају са лицима са различитим инвалидитетом и да им пруже адекватну помоћ.