Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Поштујмо саобраћајне прописе како би заштитили себе, али и друге учеснике у саобраћају

| Бања Лука | Уторак, 07. април 2015.

Полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Прњавор, у присуству дежурног тужиоца Окружног тужилаштва Бања Лука, 07.04.2015. године, извршили су увиђај у мјесту Палачковци, општина Прњавор, у којем је једно лице смртно страдало, а друго задобило тешке тјелесне повреде.

Анализирајући узроке саобраћајних незгода током 2015. године, утврђено је да се највећи број саобраћајних незгода догодио усљед прекорачења дозвољене брзине и вожње под дејством алкохола, а што је за посљедице имало саобраћајне незгоде са тешким посљедицама.

Полицијски службеници Центра јавне безбједности Бања Лука, поводом предстојећих празника када се очекује повећан долазак туриста као и држављана  БиХ, који бораве у иностанству, предузеће појачане мјере и радње из своје  надлежности, како би спријечили извршење кривичних дјела, прекршаја и саобраћајних незгода.

Центар јавне безбједности Бања Лука апелује на учеснике у саобраћају да поштују законске одредбе, прилагођавају вожњу условима на коловозу, да не почињу вожњу и не управљају возилом под дејством алкохола, да користе безбједносни појас, поштују прописану брзину и да у саобраћају учествују са технички исправним возилом и тако заштите себе, али и друге учеснике у саобраћају.