Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

На подручју града Приједора расвјетљено осам кривичних дјела усмјерених против имовине

| Приједор | Сриједа, 15. април 2015.

Полицијски службеници Полицијске станице Приједор I су предузимајући оперативне и истражне мјере и радње утврдили да су лица В.Д. (1993), С.Д. (1992), Д.М. (1991), В.Ј. (1992), С.Р. (1991), С.Р. (1971), Р.М. (1978) сва лица из Приједора, извршиоци шест кривичних дјела „Тешка крађа“ и два кривична дјела „Крађа“, извршених у току 2009., 2012., и 2013. године, на подручју које оперативно покрива ова полицијска станица.

Осумњичени су користили одсутност оштећених лица, те су из унутрашњости стамбених и пословних објеката, уз употребу физичке снаге и подесног алата вршили кривична дјела за која се сумњиче, а најчешће су отуђивали алат и алатне машине. Након извршених дјела отуђене предмете су задржавали за себе и продавали трећим лицима, а добијени новац су дијелили између себе. Полицијски службеници су код лица пронашли и одузели одређену количину алата и  алатних машина, који потичу из објеката у којима су извршена кривична дјела. Извршењем наведених кривичних дјела осумњичени су за себе прибавили противправну имовинску корист у износу од 9.000,00 КМ.

У току је документовање и комплетирање предмета, након чега ће Окружном тужилаштву Бања Лука, Подручна канцеларија Приједор бити достављен извјештај о почињеним крвичним дјелима против наведених лица.