Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Расвијетљено петнаест (15) кривичних дјела извршених у подрумским просторијама у Бањој Луци

| Бања Лука | Петак, 17. април 2015.

Полицијски службеници Полицијске станице Бања Лука - Обилићево, радећи на расвјетљавању кривичних дјела у подрумским просторијама на подрчју Града Бања Лука, 16.04.2015. године, лишили су слободе З.Л. (1961) из Бања Луке и М.Л. (1984) из Санског Моста, осумњичених да су извршили кривична дјела против имовине од фебруара 2014. до априла 2015. године.

На основу оперативног рада, прикупљених доказа и током криминалистичке обраде утврђено је да се З.Л. сумњичи да је извршио петнаест (15) кривичних дјела од којих два (2) кривична дјела „Тешка крађа“ и тринаест (13) кривичних дјела „Крађа“ у подрумске просторије различитих власника, а М.Л. се сумњичи да је заједно са З.Л. учествовао у извршењи три кривична дјела.

Осумњичени су у поменутом временском периоду обилазили подрумске просторије стамбених зграда, након чега су употребом подесног предмета дјеловали на улазна врата, или кроз откључана врата, улазили у унутрашњост одакле су отуђили бијелу технику и разни алат, које су затим продавали у фирмама за откуп секундарних сировина. Материјална шета извршеним кривичним дјелима је око 4.000,00 КМ.

Осумњичени су након завршене криминалистичке обраде отпуштени на слободу, а полицијски службеници настављају рад на доказивању наведених кривичних дјела, након чега ће, Окружном тужилаштву Бања Лука бити достваљен извјештај.