Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Одузета два возила за која се сумња да су предмет кривичних дјела

| Бања Лука | Петак, 17. април 2015.

Полицијски службеници Сектора криминалистичке полиције, ЦЈБ Бања Лука, 16.04.2015. године, на основу наредбе Основног суда Бања Лука, извршили су претрес просторија угоститељског објекта и других просторија (куће, стана и помоћних објеката) у улици Филипа Мацуре, које користи Ј.К. (1973) из Бања Луке, због сумње да је извршио кривична дјела „Фалсификовање исправе“ и „Тешка крађа“ - крађа возила на подручју Швајцарске.

Током претреса, пронађена је и одузета већа количина докумената за које се сумња да су фалсификована, као и два путничка возила марке „Audi TT“ и „ BMW X5“, која ће бити предмет вјештачења због сумње да су отуђена на подручју Швајцарске. Извршена је криминалистичка обрада осумњиченог, након чега је отпуштен из службених просторија ЦЈБ Бања Лука.

Полицијски службеници Полицијске станице за интервенције, 17.04.2015. године око 00,15 часова приликом обављања редовних послова и задатака, уочили су возило марке „Golf 5“, којим је управљало од раније познато безбједносно интересантно лице, који се зауставио по уочавању полицијских службеника, да би затим са мјеста сувозача Ј.К. изашао из возила те почео бјежати улицом Ивана Фрање Јукића и приликом бјекства одбацио пиштољ марке „ЦЗ цал. 9мм“.

Полицијски службеници су, недуго затим, сустигли Ј.К., који је приликом лишења слободе и спровођења до службених просторија константно упућивао озбиљне пријетње полицијским службеницима; да ће их побити, прегазити возилом, запалити и да ће им се осветити, јер њега нико не може хапсити. Током прегледа лица лишеног слободе, пронађена је већа количина новца у разним апоенима за које се сумња да потиче из кривичног дјела.

Извршеном провјером, полицијски службеници су утврдили да је за предметним пиштољем расписана потрага у Кнежеву.

О свим околностима догађаја упознат је дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се предузму све неопходне мјере и радње у циљу утврђивања чињеничног стање, у зависности од којег ће се извршити квалификација дјела и предузимање даљих мјера и радњи према Ј.К.