Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Обиљежена годишњица терористичког напада на Полицијску станицу у Зворнику

| Зворник | Сриједа, 27. април 2016.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач открио је данас испред Станце јавне безбједности Зворник споменик погинулим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске са регије Бирач, на коме се налази и лик полицајца Драгана Ђурића, који је убијен на данашњи дан прошле године у терористичком нападу на Полицијску станицу Зворник.

"Никада не смијемо заборавити наше јунаке који су положили животе за Републику Српску. Нажалост, након толико година и даље губимо животе наших полицајаца на страшан начин како се то десило овдје у Зворнику", рекао је министар Лукач.

Подсјетивши да је дошао у Зворник одмах након што је чуо за терористички напад на Полицијску станицу, министар Лукач је рекао да су га сцене које је тада видио подсјетиле на ратне, те да је још гора чињеница да је полицајац Драган Ђурић убијен на бруталан и подмукао начин без шансе да се брани.

"Послије тог терористичког напада, у којем је убијен наш полицајац, многи нису хтјели да тај напад назову правим именом, нису хтјели да кажу да је то терористички напад, али ми смо знали да је то чист тероризам и да имамо посла са терористима", нагласио је министар Лукач.

Нажалост, истакао је он, терористи се налазе у БиХ, ту су пустили коријене и хоће да на најбрутлнији начин угрозе слободу.

"Хоће да угрозе нашу дјецу и слободу коју смо стварали. Ми то нећемо и не смијемо дозволити. Наши полицајци ће увијек бити спремни да се супроставе таквима као што су ови који су извели овај терористички напада у Зворнику, на данашњи дан прошле године", поручио је министар Лукач.

Он је рекао да су полицајци били довољно храбри и одлучни да не дозволе да их неко убија на такав подмукао и бруталан начин па су се супроставили и неутралисали терористу.

Откривању споменика присуствовали су директор Полиције Републике Српске Гојко Васић, предстваници Центра јавне безбједности Бијељина, Станице јавне безбједности Зворник, града Зворника, шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Џонатан Мур и други гости, који су након освећења и парастоса, положили вијенце на споменик.