Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Нападом на начелника Центра државни службеник Центра јавне безбједности Приједор починио кривично дјело „Угрожавање сигурности“

| Приједор | Петак, 30. септембар 2016.

Полицијски службеници Центра јавне безбједности Приједор 29.09.2016. године, лишили су слободе лице иницијала Б.Р. (1970) из Приједора, а због почињеног кривичног дјела Угрожавање сигурности из члана 169. став 2. Кривичног закона Републике Српске.

Наиме, лице Б.Р. запослен као државни службеник у Центру јавне безбједности  Приједор, јуче 29.09.2016. године, у временском периоду од 12,45 до 13,50 часова, протествовао је испред зграде Центра јавне безбједности Приједор, са црном марамом завезаном преко очију, фластером на устима, бодљикавом жицом око руку, те „метом“ на грудима са натписом „ово је логор“, изражавајући на тај начин незадовољство својим статусом у Министраству. Лице Б.Р. је око 14,00 часова без претходне најаве насилно ушао у канцеларију начелника Центра јавне безбједности Приједор, након чега је истог грубо вријеђао, пријетио да ће га лишити живота и тјелесно повриједити, а у даљем нападу је спријечен интеревенцијом присутног полицијског службеника. Након лишења слободе лице је од стране радника Службе хитне помоћи Приједор превезено и задржано на одјелу неуропхијатрије Опште болнице Приједор. Предузимајући даље активности на документовању напред наведеног кривичног дјела, полицијски службеници су дошли до сазнања да је Б.Р. путем интернета наставио упућивати озбиљне пријетње припадницима Министартсва унутрашњих послова Републике Српске. О предузетим активностима обавјештен је дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се према Б.Р. предузму све потребене мјере и радње у складу са Законом о кривичном поступку Републике Српске.

Подсјећамо, лице Б.Р. је у претходном периоду два пута лијечено на одјелу неуропсихијатрије у Општој болници Приједор, а својим јавним иступањима је више пута повриједио углед и нарушио част Министарства унутрашњих послова Републике Српске, на начин да је путем интернета вријеђао и износио лажи и неистине о функционерима законодавне и извршне власти Републике Српске, највишим руководиоцима Министарства унутрашњих послова, као и руководиоцима Центра јавне безбједности Приједор.