Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

На територији Полицијске управе Источно Сарајево забране кретања прекршило девет лица

| Источно Сарајево | Петак, 27. март 2020.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево су дана 26.03.2020. године због непоштовања Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације Републике Српске о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске, санкционисали девет лица. Од наведеног броја, пет лица је прекршило забрану кретања током полицијског часа, док је четири лица прекршило забрану кретања лица на јавним површинама преко 65 година живота, и више.

 Полицијска управа Источно Сарајево апелује на грађане да поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској, а којим се прописују ванредне мјере у циљу превенције ширења корона „SARS-CoV-2“ и „COVID-19“ болести на територији Републике Српске.

Полицијски службеници наставиће предузимати мјере и радње из своје надлежности према онима који се не буду придржавали свих мјера прописаних одлукама Републичког штаба за ванредне ситуације Републике Српске.