Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Прекршио полицијски час а потом код истог пронађена опојна дрога и хладно оружје

| Добој | Петак, 27. март 2020.

 

Полицијски службеници Полицијске станице Добој 1, 27.03.2020. године, око 03, 10 часова, у улици Добојских бригада у Добоју,  зауставили су и контролисали путнички аутомобил марке „Škoda”, којим је управљало лице иницијала Е.К. са подручја општине Тешањ, ФБиХ, код кога је површинским прегледом возила пронађен пакетић са бијелом прашкастом материјом која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „спид“ и хладно оружје (мачета). Током контроле лице Е.К. је одбило да се подргне тестирању на присуство опојних дрога у организму.

Наведеном лицу су уручени прекршајни налози за почињене прекршаје из члана 22. (Ограничење кретања на одређеном простору) Закона о јавном реду и миру Републике Српске, члана 41. (Забрањеност употребе и ношења) Закона о оружју и муницији Републике Српске и за почињени прекршај из области Закона о спречавању и сузбијању злоупотребе опојних дрога, због одбијања лица да се подргне тестирању на опојне дроге.

Пронађени пакетић са бијелом прашкастом материјом ће бити послат на вјештачење, након чега ће против наведеног  бити предузете законом прописане мјере и радње.

Полицијски службеници Полицијске станице Добој 1, 26.03.020. године, у улици Светог Саве у Добоју, затекли су лице иницијала А.М. из Тузле, ФБиХ, коме је на граничном прелазу Иваница издато рјешење о изолацији до 08.04.2020. године. Наведеном лицу је уручен прекршајни налог за почињени прекршај из члана 22. Закона о јавном реду и миру Републике Српске.

Полицијски службеници Полицијске управе Добој, због непоштовања Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације Републике Српске о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске, уручењем прекршајних налога, санкционисали су укупно осам лица (Добој 5, Модрича -3) која су прекршила забрану кретања током полицијског часа.