Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Забрану кретања прекршилo петнаест грађана

| Приједор | Петак, 27. март 2020.

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор дана 26.03.2020 године, због непоштовања Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације Републике Српске о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске, санкционисали су петнаест лица која су прекршила наложене мјере.

Полицијски службеници Полицијске станице Омарска, дана 26.03.2020. године, 

утврдили су да су лица Н.В. и једно малољетно лице, оба из Приједора прекршила мјеру забране кретања свим лицима на јавним површинама у времену од 20,00 до 05,00 часова. Окривљена лица су у вријеме забране кретања, извршила фотографисање приликом боравка на јавном мјесту након чега су путем корисничког профила друштвене мреже објавила фотографију са назначеним временом 23,41 часова, као и коментар непримјереног садржаја. На овај начин лице Н.В. и једно малољетно лице починили су прекршај из члана 22. Закона о јавном реду и миру, док је лице М.Р. због пропуштања обавезне бриге о малољетнику починило прекршај из члана 27. Закона о јавном реду и миру.  

Полицијска управа Приједор апелује на грађане да поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској, а којим се прописују ванредне мјере у циљу превенције ширења вируса корона „SARS-CoV-2“ и „COVID-19“ болести на територији Републике Српске.