Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Лишен слободе због напада на полицијске службенике

| Мркоњић Град | Понедељак, 04. октобар 2021.

Полицијски службеници Полицијске станице Мркоњић Град 03.10.2021. године, лишили су слободе лице иницијала М.Б. из Мркоњић Града због постојања основа сумње да је починио кривично дјело „Угрожавање сигурности“.

Наиме, патрола полиције која је обављала редовне послове и задатке, у улици Симе Шолаје, општина Мркоњић Град, покушала је зауставити и извршити контролу путничког аутомобила „BMW“, којим је управљало непознато лице које се оглушило на законито издато наређење полицијских службеника да се заустави, те наставило да се убрзано креће даље. Полицијски службеници су предметно возило сустигли у улици Петра Кочића и приликом покушаја контроле возача исти је нагло стартовао возило и отвореним вратима возила ударио у полицијског службеника, који том приликом није задобио повреде, након чега се возач са возилом удаљио са лица мјеста.

Оперативним радом на терену полицијски службеници дошли су до сазнања да је возилом управљало лице иницијала М.Б. које је лишено слободе, а извршеним алкотестирањем истог установљено је присуство алкохола у организму у количини од 1,33 g/kg.

О свим околностима и прикупљеним чињеницама обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се осумњичени након завршене криминалистичке обраде отпусти на слободу, а да се по комплетирању предмета у редовној процедури достави Извјештај за почињено кривично дјело „Угрожавање сигурности“.