Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Пронађена и санкционисана лица која су пуцала у Источној Илиџи

| Источна Илиџа | Субота, 16. октобар 2021.

Полицијској станици Источна Илиџа 15.10.2021. године пријављено је да у Касиндолској улици у Источној Илиџи непозната лица пуцају из ватреног оружја.Полицијски службеници оперативним радом  дошли су до сазнања да се у везу са пријављеним догађајем могу довести лица иницијала М.М.К. и Ђ.Л. из Источне Илиџе.

На основу наредбе суда, а уз сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево извршен је претрес стана и других просторија које користи М.М.К. којом приликом су пронађене и одузете двије пушке, гасни пиштољ и 74 комада метака различитог калибра, а наведено лице лишено слободе.

Након документовања предмета против М.М.К. Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву биће достављен Извјештај о почињеном кривичном дјелу „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.

Такође, лицима М.М.К и Ђ.Л. издати су прекршајни налози за почињен прекршај „Неовлаштена употреба ватреног оружја“ из члана 16. Закона о јавном реду и миру Републике Српске и члана 34. Закона о оружју и муницији Републике Српске.