Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Злостављали и мучили суграђанина, а потом истом нанијели тешке тјелесне повреде

| Добој | Понедељак, 18. октобар 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Добој, 17.10.2021. године, након четрдесеттрочасовног оперативног рада идентификовали су лица иницијала З.Б., С.П. и А.С., сви из Добоја, за које постоји основ сумње да су лице иницијала Б.Ф. из Добоја, употребом силе и пријетње увукли у путнички аутомобил марке „Hyundai”, а током превожења до једног локалитета на подручју града Добоја лица иницијала С.П. и А.С.  су истом   задали више удараца рукама и ногама по разним дијеловима тијела. Стигавши на поменути локалитет лица иницијала С.П. и А.С. су употребом силе држали оштећеног док је лице иницијала З.Б. извршило скидање одјевних предмета са истог, након чега му је руке везало пластичним једнократним везицама а потом му употребом скалпела нанијело више повреда по цијелом тијелу.     Након што је оштећено лице изгубило свијест, наведена лица су се удаљила са лица мјеста у непознатом правцу оставивши оштећеног у бесвјесном стању.

Наведени догађај је Полицијској управи пријављен 15.10.2021. године, око 19, 35 часова.

На основу наредбе Основног суда Добој извршен је претрес стана којег користи лице иницијала З.Б. приликом чега су пронађени предмети који се могу довести у везу са извршеним кривичним дјелима, мања количина опојне дроге и муниције.

Против лица иницијала З.Б., С.П. и А.С. је  Окружном јавном тужилаштву Добој достављен Извјештај о извршеном кривичном дјелу „Злостављање, мучење и друго нељудско и понижавајуће поступање“ и кривичном дјелу „Тешка тјелесна повреда“, док су против лица иницијала З.Б.  достављени и Извјештаји о извршеним кривичним дјелима „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“ и „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“.

Наведена лица су 17.10.2021. године, око 16,00 часова, предата у надлежност Окружног јавног тужилаштва Добој.