Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Пронађен кокаин и кривотворене новчанице

| Приједор | Уторак, 19. октобар 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор, спроводећи мјере и активности усмјерене на сузбијање и спречавање производње и промета опојних дрога, 16.10.2021. године, извршили су контролу такси возила у којем се налазило пет лица из Приједора и Новог Града, приликом чега је у возилу је уочено пвц паковање са садржајем бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу кокаин. Прибављањем наредбе судије Основног суда у Приједору, уз сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва Приједор, извршен је претрес возила ком приликом је одузета одређена количина опојне дроге.

Због постојања основа сумње да је починило кривично дјело „Омогућавање уживања опојних дрога“ слободе је лишено лице Д.К. из Приједора.

Поступајући по наредби Основног суда у Приједору17.10.2021. године, извршен је претрес стамбених просторија и возила које користи лице Д.К., ком приликом је у возилу пронађено и одузето девет кривотворених новчаница у апоенима од 20 евра и 50 КМ.

Након комплетирања предмета, Окружном јавном тужилаштву Приједор, против Д.К., биће достављен Извјештај за почињена кривична дјела „Омогућавање уживања опојних дрога“ и „Кривотворење новца“.