Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Не насједајте на преваре путем огласа „Лака зарада“ и „Сигуран добитак путем клађења“

| Градишка | Петак, 24. децембар 2021.

Полицијској управи Градишка, 13.12.2021. године око 08,30 часова, оштећена је пријавила да је у временском периоду од 06. до 13.12.2021. године путем апликације Viber“ од стране непознатог лица добијала поруке узнемиравајућег садржаја којима су тражене уплате новчаних износа купујући X бонове“, те је доказ о куповини истих достављан путем апликације Viber“.          

Радећи по наведеној пријави, а у сарадњи са полицијским службеницима Управе криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске и полицијским службеницима Полицијске управе Фоча, идентификована су и лишена слободе лица иницијала Н.В. и Н.М. обојица из Фоче, због постојања основа сумње да су починили кривична дјела Превара“ и Угрожавање сигурности“.

На основу наредбе Основног суда у Градишци, извршен је претрес кућа, пратећих објеката и возила на подручју општине Фоча које користе осумњичени, којом приликом су пронађени и одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем наведених кривичних дјела (новац, читач СД картице, носач СИМ картица, мовилни телефони и други предмети), а који могу послужити као доказ у кривичном поступку. 

О свему је обавијештен дежурни окружни тужилац Окружног јавног тужилашатва Бања Лука, који је наложио да се након документовања предмета против лица Н.В. и Н.М. достави извјештај о почињеним кривичним дјелима.

Полицијска управа Градишка апелује на грађане да се уздрже од јављања на огласе путем друштвених мрежа, као што су Лака зарада“; Сигуран добитак путем клађења“ и слично, јер се ради о разним врстама превара, те уколико имају корисних сазнања о наведеном да пријаве најближој полицијској станици или позивом на бесплатан број телефона 122.