Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Санкционисaна 74 возача због алкохолисаности

| Добој | Уторак, 28. децембар 2021.

Полицијска управa Добој је периоду од 24. до 26. децембра 2021. године, реализовала  републичку акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу алкохолисаности свих учесника у саобраћају и управљања возилом под дејством опојних дрога или психоактивних супстанци, током које су због алкохолисаности санкционисана укупно 74 учесника у саобраћају.

Код 12 учесника у саобраћају утврђено је присуство алкохола у организму од преко 1,5 g/kg, а четири возача су одбила да се подвргну алкотестирању и сви су лишени слободе (16).  Један возач је подвргнут тестирању на присуство опојних дрога у организму и исти је био позитиван, док су четири возача одбила да се подвргну тестирању и исти су санкционисани.

Током предстојећих новогодишњих и божићних празника Полицијска управа Добој  ће наставити са провођењем појачаних  мјера и активности из области безбједности саобраћаја. Апелујемо на све учеснике у саобраћају, а посебно на возаче, да брзину кретања возила прилагоде условима и стању на путевима, те да не управљају возилом под дејством алкохола.